Äppelkake våffla
Jag kunde inte hålla mig från att prova en ny våffelsmet i morse med smak av äppelkaka. Till den hade jag stekta äpplen i smör, kanel och honung med grekist yogurt och rostade mandlar. Den blev inte alls så tokig och skulle lätt kunna platsa som mellis, efterrätt eller till brunchfrukosten.
Hoppas ni njuter av dagen och vill igen påminna er om Earth hour ikväll mellan 20.30-21.30
Hoppas ni njuter av dagen och vill igen påminna er om Earth hour ikväll mellan 20.30-21.30
Här kommer receptet på våfflan:
2 dl havremjöl
2 dl havremjöl
1 dl durramjöl
1 tsk bakpulver
1 liten mosad banan
1 grovrivet litet äpple
1-2 msk kanel
1/2 tsk vaniljpulver
1 ägg
1 dl havremjölk
1 dl havregrädde (eller ta 2 dl havremjölk)
1/2 dl kallt vatten
1 tsk honung (om man vill)
lite salt
Gör så:
1. Mosa bananen i en bunke, ta i mjölet och bakpulvret och blanda.
2. Grovriv äpplet i bunken med banan och pudra över kanel, salt och vaniljpulvret.
2. Grovriv äpplet i bunken med banan och pudra över kanel, salt och vaniljpulvret.
3. Lägg i ägget, mjölken och grädden blanda igen. Ha ev. i vattnet också beroende på hur tjock den är.
4. Grädda i våffeljärnet och njut din våffla med grädde eller yogurt och kanelstekta äpplen, samt rostade nötter på toppen.
4. Grädda i våffeljärnet och njut din våffla med grädde eller yogurt och kanelstekta äpplen, samt rostade nötter på toppen.

