Tranbär, kokos och chokladbit
Denna goda bit smakar ljuvligt gott och är en bra bas som du kan förändra i det oändliga. Denna gång hade jag även i tranbär som gjorde den lite sursöt, precis i min smak. Grundrecepett hittade jag i life medlemstidning, men har gjort några små förändringar.
Ingredienser:
2,5 dl valnötter
2,5 dl kokosflingor
0,5 tsk vaniljpulver
1 krm salt
10 saftiga dadlar
1 dl tranbär som är naturligt sötade
Choklad:
1 dl kakaosmör (går även med kokosolja)
1 dl rå kakao (eller vanlig)
1-2 msk honung
Gör så här:
1. Mixa nötter och kokos till valnötterna finfördelats
2. Ta sedan i resten (ej tranbären) och mixa tills degen går ihop sig något.
3. Ta sist i tranbären och pulsa.
4. Lägg degen i en form och platta till ordentligt. Ställ in i frysen under tiden som du gör chokladen.
Choklad:
5. Smält kakaosmör ovanför ett vattenbad. Häll sedan i kakao och honung. Det går bra med vanlig choklad eller att du byter ut kakaosmör mot kokosolja.
6. Häll sedan chokladen över den utplattade degen och strö över några hela tranbär. Ställ in i frysen för att stelna 1 h. Ta sedan ut den för att skära önskade rutor. Förvara sedan bitarna i frysen.
