Glutenfri kladdkaka med få ingredienser
Skulle bjuda över några grannar på fika och behövde ett snabbt recept på en kladdkaka att komplettera med resten av fikat. Trillade då över detta super enkla och snabba recept från nillas Kitchen.
Första gången jag gjorde den hade jag i kokosolja och då reste sig inte kakan, men den smakade otroligt gott och konsistensen var det inget fel på.
När jag några dagar senare skulle ha besök bestämde jag mig för att prova samma kladdkaka fast med smör. Då reste sig kakan och den blev lite mer kladdigare i konsistensen.
Jag gillade båda, men tycker kokosolja smakar fräschare. Det är nog mycket en smaksak vad du tycker är godast.
Ingredienser:
125 g smör eller kokosolja
3 ägg
1/2 dl kokos socker (i receptet står det 1 dl)
1 dl kakao
1 nypa salt
1/2 tsk vaniljpulver
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 160 grader
2. Smörj en form, ca 20 cm och mjöla med kokosflingor (eller mandelmjöl)
3. Smält smöret eller kokosoljan. Var försiktig så att fettet inte blir för varmt utan precis smälter.
4. Vispa ihop ägg och kokossocker
5. Tillsätt det smälta fetter lite i taget under vispning.
6. Blanda i resten av ingredienserna och blanda väl till en smet.
7. Häll smeten i formen och grädda ca 12-17 minuter. Kakan ska "wobbla" i mitten och inte fast när du tar ut den. Kakan med kokosolja var dock fast hela tiden från det att jag satte in den till att jag tog ut den.
8. Låt den svalna helt innan du äter den.
