Glutenfri filmjölkslimpa
Hade ett filmjölkspaket hemma som höll på att gå ut. Hittade då detta recept på nätet; glutenfri filmjölkslimpa. Jag ändrade till lingon och inte rårörda lingon som i ursprungreceptet.
Receptet kommer från tanttuva.se
Ingredienser:
5 dl ekologisk fil
50 g fast honung
50 g frysta (halvtinade) lingon
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
100 g majsmjöl
100 g havremjöl
100 g bovetemjöl
15 g fiberhusk
en liten näve av solroskärnor, pumpakärnor och linfrön.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda filmjölk, lingon och honung och rör till honungen någelunda löst sig. Blanda då i salt, bakpulver och bikarbonat och rör tills det bubblar lite.
3. Ha i majs-, havre- och bovetemjöl och blanda väl.
4. Ta i frön och blanda runt.
5. Ha sedan i fiberhusken och låt svälla lite medan du klär en brödform med bakplåtspapper.
6. Grädda i ugnen tills brödet når 98 grader (ska ta tid nästa gång så jag vet hur länge det är). För bästa effekt ha en liten ugnsfast form med vatten i ugnen när du gräddar, då blir brödet högre och inte lika hårt på ytan. Ta ur brödet från formen och låt svalna helt innan du äter det.
Jag tog inte heller tiden, men kan tippa på ca 45-50 min.
