Citronmarinerad fänkål
När jag först läste överskriften på detta recept blev jag förvånad över att den skulle in i ugnen, men det blev riktigt riktigt gott. Vi serverade inkokt lax, kokt potatis, dillmajo, pressgurka och denna rätt som varmrätt på påskmiddagen.
Receptet kommer från Aftonbladets mat och vin magasin från 2016.
4-6 personer
3-4 fänkål
1 citron
salt och peppar
2 msk olivolja
färsk timjan
gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela fänkålen i fyra delar och skär bort själva stocken. Dela ytterligare om det behövs.
2. Lägg ut klyftorna i en ugnsfast form, pressa en halv citron över och dela resten av citronen i klyftor och lägg i formen. Salta, peppra och ringla olivolja över.
3. Tryck ner några kvistar timjan och baka i ca 20-30 min, lite beroende hur späd fänkålen är.
Njut!
