Asiatisk nudelsallad

Vi åt en sådan god nudelsallad här om dagen. Receptet hittade jag så klart från Pinterest men ändrade lite smågrejer. En sallad kan du variera i det oändliga. 


Hittade en asiatisk kål, tatsoi i kruka från Tatsoi som fick åka ner i salladen. Myyycket god sallad och tatsoien tyckte jag var en korsning mellan spenat och svartkål. 

Ingredienser:
3 cm risnudlar. (Var spaghetti i receptet)
2 morötter
1 röd paprika (skurna i tunna ringar)
10 cm skivad gurka
2 scharlottenlök 
1 kruka koriander
1 kruka tatsoi kål (eller svartkål/spenat)
1 bit rödkål
1 liten bit rättika eller rädisa
1 dl jordnötter
2 salladslökar

Sås:
1/3 cup rapsolja
1/3 cup soja/tamari sås)
1/4 cup risvinäger
2 msk honung 
3 tsp färsk riven ingefära
2 msk sesamolja
2 vitlöks kapslar

Gör så här:
1. Koka nudlarna enligt förpackningen. 
2. Blanda såsen
3. Skiva och hacka grönsakerna
4. Blanda nudlarna med grönsakerna och lägg upp på ett stort fat. 
5. Ringla över såsen.